Punktsvetsning

 

Vad är punktsvetsning?

Punktsvetsning, den mest använda motståndssvetsmetoden, är en effektiv teknik för att svetsa ihop plåtmaterial. Det mest förekommande materialet inom punktsvetsning är tunnplåt. Metoden används flitigt inom olika industrier, bland annat i fordonsindustrin och vid tillverkning av vitvaror.

MER OM SVETSNING

 

Så går punktsvetsning till

Två kopparstavar används för att pressa ihop plåtarna och leda ström genom dem. Sedan smälter materialet ihop i en punkt, och strömmen stängs av. Mängden energi som frigörs i punkten bestäms av strömmens styrka och hur länge den är aktiv. Dessa parametrar anpassas beroende på materialet, plåtarnas tjocklek, antal och elektrodernas storlek.

 

Punktsvetsning hos Stans & Press

Stans & Press är specialister på svetsning och erbjuder en rad olika tjänster för att tillgodose dina behov. Utforska vår kunskapsbank för mer detaljerad information om svetsning och vårt breda utbud av svetsmetoder. Här kan du läsa mer om MIG/MAG-, CMT-, TIG- och muttersvetsning.

 

Fråga oss om punktsvetsning

Funderar du på vilken svetsmetod som är lämpligast för ditt projekt? Oroa dig inte, vi på Stans & Press hjälper dig hela vägen. Oavsett om det gäller punktsvetsning eller någon av de övriga metoderna har vi den expertis och utrustning som krävs för att skräddarsy en optimal lösning.

KONTAKTA OSS