Våra tjänster inom legotillverkning

Det finns flera olika tekniker när man ska skära och forma ett material. Vilken metod som passar bäst beror på bland annat vilket material det gäller, hur tjockt materialet är, hur stor produkten ska bli samt hur snäva toleranserna skall vara.  När du vänder dig till Stans & Press för legotillverkning av din produkt hittar vi rätt teknik och rätt maskin.

Legotillverkning av mer än plåt

Vi kan vattenskära i träfiber, i plast och i gips samt i olika metaller – kolstål, rostfritt stål, aluminium m.fl. När det gäller metaller är det vanligast med laserskärning. De laserskurna bitarna bearbetas ofta vidare på olika sätt. Precis som för skärningen avgör både materialet och den färdiga produkten, som kunderna har beställt legotillverkning, vilka tekniker som blir aktuella:

  • Kantpressning
  • Excenterpressning
  • Svetsning
  • Valsning

 

Legotillverkning med det lilla extra

Vi kan också erbjuda förhöjd finish i form av ytbehandling, som till exempel pulverlackering och olika sorters förzinkning. På så sätt får du precis de egenskaper eller det utseende du eftersträvar, på de artiklar du har beställt av oss. Dessutom kan vi montera och nita din slutprodukt, och paketera och etikettera den enligt dina önskemål.

Vi är en komplett legotillverkare. Välkommen till Stans & Press!