Kantpressning

Upptäck konsten bakom kantpressning, även känt som kantbockning, hos Stans & Press. Vi erbjuder snabb produktionsstart, kreativitet för nya lösningar och expertis om kantpressning som kan anpassas efter dina behov.

Kantpressning med robot. Används för främst för större och tyngre detaljer som är svåra att hantera manuellt.

Välj kantpressning hos Stans & Press

På Stans & Press har vi all erfarenhet och kompetens som behövs för att utforma en produkt som passar din situation. För att förenkla processen hjälper vi dig att välja rätt typ av bockning, något som i sin tur kommer att göra arbetet mindre kostsamt.

Beroende på produktens

  • utformning
  • komplexitet
  • produktionsförutsättning

kan vi välja att använda vår robotiserade kantpresscell, alternativt någon av våra manuella kantpressar. Alltså kan vår process anpassas efter dina behov och därmed förenklas och effektiviseras.

Vad är kantpressning?

Kantpressning, även kallat kantbockning, är ett av de vanligaste sätten att bocka och forma plåtdelar. Med moderna maskiner, lång erfarenhet och hög kompetens kan vi på Stans & Press erbjuda kantpressning i de flesta

  • materialkvaliteter
  • tjocklekar
  • format

På Stans & Press har vi alla förutsättningar som krävs för att ta fram välgjord och avancerad kantpressning.

Plåtbockning

Plåtbockning och kantpressning är detsamma, det vill säga att plåten böjs med hjälp av en kniv som pressas ner i en dyna i en kantpressningsmaskin med stor kraft. Detta ger vinklar och radier i plåten.

Hur går kantpressning till?

Plåtdelarna böjs i kantpressningsmaskinen efter att ha placerats ovanpå ett underverktyg i form av en dyna. Det övre verktyget, stansen, sänks sedan ner för att omforma materialet. Dagens kantpressar är CNC-styrda, vilket innebär att de formar materialet med hjälp av förprogrammerade bockningssekvenser.

Kantpressning är en process som kräver mycket precision. Därför genomför vi alltid noggrann programmering och anpassar processen efter aktuell plåttjocklek, materialkvalitet och eventuella specificerade krav. För att detta ska utföras på bästa sätt provbearbetar och finjusterar vi processen regelbundet.

Fördelar med kantpressning

Det finns många fördelar med kantpressning (kantbockning) vilka bland annat är kort tid till produktionsstart, låga verktygskostnader och kostnadseffektivt alternativ vid framtagning av låga serier och prototyper. Andra fördelar är hög flexibilitet vid designförändringar och stora möjligheter att hantera tjockare material.

Manuell kantpressning i en Bystronic Expert kantpress.

Våra kantpressar

Vår maskinpark består av både manuella och automatiserade kantpressar, även kallade kantbockar, med presskraft från 40 till 400 ton. Vi på Stans & Press har en gedigen uppsättning av standardverktyg som täcker de flesta behoven. I de fall då specialverktyg krävs, arbetar vi nära och tillsammans med verktygsleverantörer för att vi ska kunna möta kundens specifika behov.

Vi är alltid öppna för nya lösningar

På Stans & Press är vi alltid öppna för nya lösningar. Är du osäker på ifall kantpressning är rätt val för din verksamhet så är du varmt välkommen att kontakta oss. Som experter på bockning i plåt är vi ditt självklara val för kantpressning i olika materialkvaliteter, tjocklekar och format.

Upptäck vår kunskapsbank om du vill veta mer om kantpressning. Här kan du exempelvis läsa vidare om fördelar och begränsningar inom kantbockning.

Vi på Stans & Press erbjuder ständig kundanpassning och flexibilitet som säkerställer trygghet och leveranssäkerhet för dig som kund. Kontakta oss för skräddarsydda lösningar och service på hög nivå.