Laserskärning

Laserskärning är en vanlig och flexibel skärmetod som används för att skära ut former och mönster i plåt. På Stans & Press har vi djup kunskap och lång erfarenhet av att skära plåt av en bred mängd olika kvaliteter och tjocklekar. Vi skräddarsyr våra tjänster efter dina behov och önskemål.

Våra maskiner för laserskärning

På Stans & Press hanterar vi låg- och medelstora serier av laserskurna komponenter och andra arbeten där laserskärning ingår som ett steg i tillverkningsprocessen. Med våra snabba ställtider och moderna och maskinpark gör att vi snabbt och effektivt kan svara mot kundernas behov. Vi har sex lasermaskiner som sträcker sig från 4,4 till 8,0 kW med skärplattor som är upp till 2000 x 4000 mm i storlek.

Ett av våra senare tillskott är en fiberlaser som har många fördelar vid skärning av tunnare material samt rostfritt stål, mässing och koppar. Denna maskin har ett materialtorn med 15 platser som var och en har en kapacitet på tre ton. Detta gör att vi kan utföra obemannad produktion och på så sätt effektivisera arbetet.

Just nu har vi dessutom en ny lasermaskin från Bystronic som är på väg till vår verksamhet i Blomstermåla. Den här maskinen har 12 kW fiberlaser 4020 med en ByTrans Extended som ger möjlighet till obemannad körning. Maskinens mixgasanläggning möjliggör dessutom samma skärhastighet som med nitrogen och samma fina resultat som med oxygenskärning.

Närbild på en plåtdel och laserstråle i en lasermaskin.
Två manliga medarbetare i en fabrik som arbetar med laserskärning med fiberlaser och materialtorn.

Fördelarna med laserskärning

De främsta fördelarna med laserskärning är:

  • mångsidighet
  • fina och exakta snitt
  • hög precision
  • flexibilitet i design
  • snabb och effektiv produktion

Så går laserskärning till

Först placeras plåten i lasermaskinen. I maskinen möts materialet av en högintensiv laserstråle som regleras med hjälp av datorstyrning för att skära ut former med hög noggrannhet. Laserstrålen värmer upp plåten tills den smälter och skär sedan snitt enligt kundens önskemål.

Läs mer om laserskärning i vår kunskapsbank.

En manlig medarbetare ställer in maskinparametrar eller sätter igång laserskärning på en pekskärm.

Välj laserskärning hos Stans & Press

På Stans & Press har vi den utrustning, erfarenhet och kompetens som krävs för utföra laserskärning som lever upp till dina förväntningar. Vi är alltid redo att hjälpa dig att utforma plåtdelar som specialanpassas efter dina behov och önskemål. Det är bara att höra av dig.