MIG/MAG-svetsning

 

Vad är MIG/MAG-svetsning?

MIG/MAG-svetsning är en effektiv och mångsidig lösning för att skapa starka och hållbara svetsfogar genom att smälta samman metaller med en ljusbåge mellan tråden eller rörelektroden och arbetsstycket. Metoden ger en jämn och konsekvent svetsning av högsta möjliga precision och kvalitet.

MER OM SVETSNING

 

Tillämpningar för MIG/MAG-svetsning

MIG/MAG-svetsning står i framkant som en av de mest använda svetsmetoderna inom industrin, tack vare dess effektivitet, användarvänlighet och mångsidighet. Denna metod är särskilt efterfrågad inom tung och medeltung industri, såsom skeppsbyggnad, stålkonstruktioner, rörledningar och tryckkärl. Användningsområdet sträcker sig även till företag specialiserade på reparationer och underhåll.

 

MIG-svetsning eller MAG-svetsning?

Skillnaden mellan MIG (Metal Inert Gas) och MAG (Metal Aktiv Gas) är typen av skyddsgas som används under svetsprocessen.

Skillnaden i gasen påverkar hur man svetsar och resultatet. MAG-svetsning passar bättre för material som lätt rostar, medan MIG-svetsning främst används för material som behöver en skyddande gas.

 

Fördelar med MIG/MAG-svetsning

MIG/MAG-svetsning är en mångsidig metod som används för en mängd olika material och tjocklekar. På Stans & Press erbjuder vi högkvalitativ MIG/MAG-svetsning i stål, rostfritt stål och aluminium. Några av de främsta fördelarna med den här svetsmetoden är:

 

MIG/MAG-svetsning hos Stans & Press

På Stans & Press erbjuder vi både manuell och robotiserad MIG- och MAG-svetsning för alla möjliga behov. Hör av dig så skräddarsyr vi en lösning som garanterar ett utmärkt resultat. Andra effektiva svetsmetoder i vårt tjänsteutbud är TIG-, CMT-, punkt- och muttersvetsning.

 

Fråga oss om MIG/MAG-svetsning

Är du osäker på vilken svetsmetod som passar för ditt projekt? Med vår hjälp är du i trygga händer. Hör av dig så hjälper vi dig att ta fram en skräddarsydd lösning. I vårt tjänsteutbud ingår en mängd olika manuella och automatiserade svetsmetoder, däribland både MIG- och MAG-svetsning. Som kund kan du vara säker på att du får en optimal och kostnadseffektiv lösning för ditt specifika behov.