Valsning

Valsning är en metod för att forma plåt till mjuka, runda profiler, men också för att göra den tunnare eller starkare.

Valsning av plåt – så går det till

Valsning av plåt är en metod för att forma och bearbeta plåt genom att trycka den mellan två roterande valsar. Valsning används förstås ofta för att helt enkelt göra plåt tunnare, bredare eller längre, men kan också användas för att skapa specifika former eller kurvor: ge plåten rätt profil. Vi har en stor vals för kallvalsning, en Rondo PS-310, som valsar de flesta plåtdimensioner med en bredd upp till 2500 mm och tjocklek på 12 mm, beroende på plåtens egenskaper. Minsta valsdiameter 350 mm.

Vi tillverkar bland annat:

  • cylindrar
  • koner

Valsning av plåt är en mycket precis metod för att bearbeta metall och kräver ofta hög kvalitet på plåten för att uppnå bästa resultat. Tack vare den höga precisionen och kraften i valsning är det en mycket viktig teknik för många industrier som tillverkar metallprodukter.

Vi hjälper dig att valsa plåt

På Stans & Press är vi alltid öppna för nya lösningar, och att få fram en speciell plåtdetalj kan kräva stor kunskap och brett hantverkskunnande. För att kunna tillverka mer avancerade profiler erbjuder vi fler bearbetningar än valsning, som till exempel kantpressning och skärande bearbetning.

Så om du är ute efter någon som kan kallvalsa plåt, eller om du ska tillverka en plåtprodukt men inte alls vet hur, har du hamnat rätt. Prata med oss på Stans & Press, så hjälper vi dig att hitta rätt metod och få precis den plåtdetalj du behöver!