CMT-svetsning

 

Vad är CMT-svetsning?

CMT-svetsning (Cold Metal Transfer) är en banbrytande svetsteknik inom MIG/MAG. Till skillnad från MIG/MAG har den här svetsmetoden låg värmetillförsel och möjlighet att utnyttja låg kortslutningsström under svetsprocessen. Detta gör att svets- och lödfogarna blir i princip helt sprutfria, och därför krävs det nästan inget efterarbete.

MER OM SVETSNING

 

Så fungerar CMT-svetsning

Till skillnad från den konventionella MIG/MAG-metoden, där fyllnadstråden matas fram kontinuerligt, innebär CMT-svetsning att tråden intervallvis matas fram och dras tillbaka. När tråden nuddar plåten dras den tillbaka en aning, vilket ger bättre kontroll över svetsningen. Sedan matas tråden fram igen och processen upprepas.

 

Fördelar med CMT-svetsning

CMT-svetsning erbjuder en rad unika fördelar jämfört med traditionella MIG/MAG-svetsmetoder. Några av dem är:

 

CMT-svetsning hos Stans & Press

Stans & Press är experter på svetsning och erbjuder en rad olika tjänster för att möta dina behov. I vår kunskapsbank hittar du mer information om svetsning och resten av svetsmetoderna vi erbjuder. Förutom CMT-svetsning erbjuder vi även MIG/MAG-, TIG-, punkt- och muttersvetsning.

 

Vi hjälper dig välja rätt svetsmetod

Vilken svetsmetod passar ditt projekt? Hör av dig till oss på Stans & Press så skräddarsyr vi en optimal lösning för dina behov. Oavsett om du behöver svetsa stål, aluminium, eller rostfritt stål, har vi utrustningen som krävs för att utföra jobbet. Vi hanterar både tunna och tjocka material, komplexa detaljer och reparationer av befintliga konstruktioner.

KONTAKTA OSS