Svetsning

På Stans & Press har vi hög kompetens inom manuell- och robotsvetsning i stål, rostfritt stål och aluminium. Vi samarbetar tätt med våra kunder för att skräddarsy den optimala produktionsmetoden för varje unikt projekt.

Din säkra partner för svetsning

På Stans & Press erbjuder vi svetsning av högsta kvalitet, oavsett om det sker manuellt eller genom robotsvetsning. Alla våra svetsare är certifierade enligt gällande standarder. Vi utför regelbundet noggranna kontroller av alla svetsar för att säkerställa att utrustningen fungerar i toppskick.

Om du är osäker på vilken svetsmetod som lämpar sig till ditt projekt, är du varmt välkommen att höra av dig. Hos oss får du expertrådgivning för att ta fram den optimala svetsmetoden för ditt projekt. Vi tar hänsyn till material, tjocklek, kvalitetskrav och budget för att sedan skräddarsy en lösning utifrån dina behov.

En robotarm som utför svetsning på en metallbit i en fabrik.

Vad innebär svetsning?

Svetsning är en teknik som används för att foga samman metaller genom smältning. Svetsteknik används bland annat för att skapa nya konstruktioner eller tillverka komplexa metalldetaljer. På Stans & Press utför vi både manuell och automatiserad svetsning.

Materialen som vi erbjuder svetsning i är

 • stål
 • rostfritt stål
 • aluminium

Under processen krävs det noggrannhet, kunskap och skicklighet för att skapa starka och hållbara förband mellan olika material. Genom att förstå de olika aspekterna av svetsning, från ljusbågens roll till valet av skyddsgaser och säkerhetsåtgärder, kan vi uppnå resultat som lever upp till kundens krav.

Manuell eller automatiserad svetsning

På Stans & Press kan du välja mellan robotsvetsning och manuell svetsning. Medan robotsvetsning erbjuder automatiseringens effektivitet och precision, har manuell svetsning flexibilitet och anpassningsförmåga. Att förstå fördelarna och nackdelarna med varje metod är avgörande för att fatta välgrundade beslut som passar dina tillverkningsbehov.

Fördelar med robotsvetsning

 • Ger exakta och snabba resultat.
 • Minskar antalet kassationer.
 • Ger hög och jämn kvalitet på svetsfogen.
En kvinnlig medarbetare programmerar robotsvetsning i en fabrik.

Fördelar med manuell svetsning

 • Kan användas i alla svetslägen med god åtkomlighet.
 • Möjlig att utföra utan svetsfixturer, vilket minskar startkostnaden.
 • Ger kort tid till produktionsstart.
En hand med skyddshandske utför svetsning på en metallbit på ett bord.

Våra svetsmetoder

Stans & Press är en kompetent leverantör av svetsade produkter. I alla våra projekt väljer vi den optimala produktionsmetoden utifrån kundens behov och förutsättningar. Beroende på materialet som används kan vi tillämpa olika svetsmetoder, var och en med sina egna fördelar inom tillämpningsområdet.

De olika svetsmetoderna som erbjuds hos oss är:

 • MIG/MAG-svetsning: En effektiv svetsmetod där en ljusbåge smälter samman metall med tillsatsmaterial från en trådmatad elektrod under skydd av en inert eller aktiv gas.
 • CMT-svetsning: En innovativ process inom MIG/MAG-svetsning med låg värmetillförsel och kontrollerad materialöverföring, vilket ger sprutfria svets- och lödfogar med minimalt efterarbete.
 • TIG-svetsning: En flexibel smältmetod där en ljusbåge mellan en volframelektrod och arbetsstycket smälter metallen. Vid behov används tillsatsmaterial tillsammans med skyddsgas.
 • Punktsvetsning: En effektiv motståndssvetsmetod där två elektroder pressar och smälter ihop plåtar i en punkt med ström.
 • Muttersvetsning: En robust motståndssvetsmetod som används för att svetsa fast muttrar och skruvar på metallplåtar.

Välj svetsning hos Stans & Press

Hos oss får du expertrådgivning för att ta fram den optimala svetsmetoden för ditt projekt. Vi tar hänsyn till material, tjocklek, kvalitetskrav och budget för att sedan skräddarsy en lösning utifrån dina behov.