Skärande bearbetning

I de fall detaljerna kräver skärande bearbetning som en del i tillverkningsprocessen kan vi erbjuda gängning, fräsning och borrning.

Skärande bearbetning – så går det till

Skärande bearbetning är en metod för att skapa detaljerade och precisa komponenter med hjälp av verktyg som fräsar och svarvar. Det är en bearbetningsmetod med hög precision, och komponenterna blir tåliga med bra finish. Stans & Press har lång erfarenhet av och specialiserade maskiner och verktyg för gängning, fräsning, svarvning och andra sorters skärande bearbetning av en mängd olika material, som metaller, plast och trä.

Skärande bearbetning är en nödvändig metod inom många branscher, inklusive flyg- och rymdindustrin, bilindustrin, medicinteknisk industri, samt verktygs- och formgjutning.

Tekniker inom skärande bearbetning

Det finns många olika tekniker inom skärande bearbetning, och detta är några av de vanligaste:

  • Svarvning, som används för att skapa allt från axlar och gängade hål till komplexa geometrier och profiler, och komponenterna får hög tolerans och finish.
  • Fräsning, för att skapa flacka detaljer, som profiler och plattor med spår.
  • Gängning, alltså att skapa gängade hål i plåt för att kunna fästa komponenter eller ansluta delar. Man kan göra gängor med ett verktyg eller med laser.

Vilken teknik man använder beror på vad det är för komponent som tillverkas och av vilket material. Det gäller att välja rätt för att kunna vara säker på att komponenten får de egenskaper som krävs.

Vi arbetar förstås med andra metoder också för att kunna hjälpa dig att få till precis den plåtprodukt du är ute efter. Kanske är svetsning, ytbehandling eller kantpressning något ditt projekt också behöver.

 

Fleroperationsmaskin

Vi erbjuder bearbetning med fleroperationsmaskiner. Det är en avancerad verktygsmaskin med automatisk verktygsväxling som utför fräsnings-, borrnings- och gängningsoperationer som en del i tillverkningsprocessen. Vi har två fleroperationsmaskiner:

  • HAAS VF-2 med arbetsbord (X Y Z) 762 x 406 x 508 mm
  • HAAS VF-6 med arbetsbord (X Y Z), 1626 x 813 x 762 mm

 

Alltid öppna för nya lösningar

På Stans & Press är vi alltid öppna för nya lösningar. Är du osäker på om skärande bearbetning är rätt val för dig och din verksamhet? Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill ha hjälp av en pålitlig och flexibel leverantör.