Plåtpressning

Vad är plåtpressning?

Plåtpressning är en mångsidig och effektiv metod för bearbetning av metallplåt genom formning, håltagning eller bockning. Denna process är särskilt lämpad för större produktionsserier och möjliggörs av avancerade maskiner och precisionsverktyg. Genom åren har teknikutvecklingen gjort plåtpressning ännu smidigare, med datorer och styrsystem som kan planera, registrera och till och med simulera hela arbetsprocessen innan den riktiga pressningen börjar. Detta sparar tid och pengar för både tillverkare och kunder.

 

Framtagning av komplexa detaljer

Genom att använda avancerade excenterpressar kan plåten formas till komplexa detaljer och mönster som skulle vara svåra eller omöjliga att åstadkomma med konventionell skärning eller svarvning. Till exempel är det möjligt att tillverka detaljer med skarpa veck, räfflor och andra utskjutande former. Med rätt kompetens, utrustning och processer kan plåtpressning leverera avancerade geometrier med repeterbarhet, hög precision och snyggt resultat.

 

Fördelar med plåtpressning

Några av de främsta fördelarna med plåtpressning är:

 

Bearbeta din plåt hos Stans & Press

På Stans & Press erbjuder vi plåtpressning i form av excenterpressning, där excenterpressar används för att säkerställa en jämn och pålitlig bearbetning av plåten med konstant hastighet. Den automatiserade styrningen möjliggör användning av flerstegsverktyg, som i sin tur skapar komplexa detaljer direkt i pressen. Detta innebär att vi kan utföra moment som klippning, dragning och gängning samtidigt som detaljen formas.

Efter att en plåtdetalj har formats genom plåtpressning kan kantpressning användas för att bearbeta och förfina produkten ytterligare. Det innebär att plåtens kanter bockas, vikas eller rätas ut med hjälp av ett specialverktyg. Genom att bocka och räta ut kanterna successivt kan din produkt uppnå exakta dimensioner och vinklar utifrån din idé eller ritning. Detta är särskilt användbart för att kompensera för eventuella spänningar eller deformationer som kan uppstå under plåtpressningen.

 

Kontakta oss om plåtpressning

På Stans & Press brinner vi för kontraktstillverkning av metaller, inklusive plåtpressning av enkla och komplexa plåtdetaljer. Vi strävar ständigt efter att förbättra och förnya våra processer för att leverera överlägsna produkter och lösningar till våra kunder. Oavsett om du behöver hjälp med ett stort industriprojekt eller en skräddarsydd lösning, har vi den expertis och de resurser som krävs för att möta dina behov.

KONTAKTA OSS